Lifelines koppeling

In dit project wordt de Lifelines koppeling ontwikkeld met een Persoonlijke Gezondheidsomgeving (PGO). Daarin kunnen deelnemers persoonsgegevens inzien en wijzigen, afspraken plannen, vragenlijsten invullen en uitslagen inzien. Dit laatste geeft deelnemers de mogelijkheid om zelf (preventief) de eigen gezondheid te monitoren en verbeteren.

Lifelines faciliteert wetenschappelijk onderzoek naar gezonder oud worden en wil op deze manier maatschappelijke impact creëren. Door de vrijwillige deelname van 10% van de noordelijke bevolking heeft Lifelines in meer dan een decennium al een schat aan data verzameld.

Deze data wordt nog waardevoller voor wetenschappelijk onderzoek als alle deelnemers in het kader van de derde onderzoeksronde weer een van de onderzoekslocaties bezoeken en vragenlijsten invullen.

Deelnemerbehoud is dan ook een van de grootste uitdagingen op dit moment. Een van de zaken om deelnemerbehoud te bewerkstelligen is om deelnemers zelf de regie te geven.

In dit project wordt de Lifelines koppeling ontwikkeld met een Persoonlijke Gezondheidsomgeving (PGO). Daarin kunnen deelnemers persoonsgegevens inzien en wijzigen, afspraken plannen, vragenlijsten invullen en uitslagen inzien.

Betrokken partners: