Partnerevenement - PCH Ecosysteem

Rietland, Oosterseweg 62A, Zuidwolde
Donderdag 25 mei 2023 | 14.00 – 17.30 uur (inloop vanaf 13.30 uur)

Inspiratie, innovatie en impact

Samen innovatief werken aan persoonlijke zorg en preventie voor iedereen: dat is de kern van het PCH Ecosysteem. Daarmee spelen we in op verschillende maatschappelijke uitdagingen en ontwikkelingen. Tijdens dit event willen we met jou kijken naar wat dit betekent voor de toekomst en de rol van het Ecosysteem daarin. Dat doen we door het te hebben over inspiratie, innovatie en impact. We blikken kort terug over hoe dit is ontstaan in PCH 1.0 en hoe we dit nog beter gaan doen in de toekomst.

Programma

Het programma kent drie onderdelen.

Inspiratie met een keynote van dr. Geert van der Sluis
Geert is programmaleider onderzoek en innovatie in ziekenhuis Nij Smellinghe en tevens lector functioneren en participeren rondom ziekenhuisopnames bij de Hanzehogeschool. Hij vertelt over hoe wetenschappelijk inzicht inspiratie gaf voor het Innovatieproject ‘Prehab@home’ en hoe de projectresultaten inspiratie geven voor nieuwe initiatieven. We hopen hiermee ook jou te inspireren.

Innovatie
Anja Koopman, projectleider van het Innovatieproject ‘Proactieve zorg bij kanker’ en werkzaam bij het Comprehensive Cancer Center van UMCG, vertelt over wat zij tegengekomen zijn in hun innovatietraject. De obstakels, de complexiteit en de overwinningen maar vooral ook de waarde van co-creatie in dit proces. We willen je hiermee niet afschrikken maar wel laten zien hoeveel kleine succesjes nodig zijn om de eindstreep te halen.

Impact
Samen met PGO Netwerk Noord vertellen we over de impact die we voor ons zien binnen het Ecosysteem voor de volgende fase en hoe dit aansluit op de visie van landelijke en regionale overheden. In een interactieve setting horen we graag jouw ideeën hierover en ook op welke wijze je bij wil dragen aan het vervolg.

We ronden de middag af met een borrel.

Aanmelden

Aanmelden kan tot en met 23 mei via onderstaand aanmeldformulier. Let wel: vol = vol, er is ruimte voor een beperkt aantal deelnemers. Deelname vindt plaats op volgorde van aanmelding, dus meld je vandaag nog aan.

Over PCH-Ecosysteem

PCH is een open innovatiesysteem waarin het de bedoeling is om met MKB-ondernemingen en start-ups innovatieve projecten te initiëren en uit te voeren.

Ik heb een idee

Ideeën over preventie en gezondheid delen om samen (verder) te ontwikkelen

Ondersteuning valorisatie

Realiseren van impact met onderzoeksdata- en resultaten: relevante wet- en regelgeving, afstemming met belanghebbenden

Business support voor ondernemers

Business kansen voor bedrijven alsmede een opmaat naar eigen add-on’s, diensten, apps e.d.

Uitgangspunten

Bekijk hier de uitgangspunten van het PCH Ecosysteem

Een aanvraag indienen

Klik hier voor het aanvragen van subsidie voor een project gericht op Onderzoek en Ontwikkeling van een PCH-toepassing