Partnerevenement - PCH Ecosysteem

Zuidwolde
Donderdag 25 mei 2023

Inspiratie, innovatie en impact: dat waren de thema’s van het PCH partnerevenement op 25 mei 2023. Onder de enthousiasmerende leiding van dagvoorzitter Jetse Goris hebben we teruggeblikt over hoe dit is ontstaan in het PCH Ecosysteem en hoe we dit nog beter gaan doen in de toekomst.

Geert van der Sluis en Jeroen ten Buren van ziekenhuis Nij Smellinghe hebben verteld over hoe wetenschappelijk inzicht inspiratie gaf voor het Innovatieproject ‘Prehab@home’ en hoe de projectresultaten inspiratie geven voor nieuwe initiatieven. Anja Koopman en Pauline van Loenen, beide werkzaam bij het Comprehensive Cancer Center van UMCG, hebben laten zien wat de waarde van co-creatie is in het Innovatieproject ‘Proactieve zorg bij kanker’ en hoeveel kleine succesjes nodig zijn om de eindstreep te halen.

Uit de interactie met het publiek blijkt dat de uitdagingen in het Ecosysteem vooral liggen op het gebied van het netwerk (snel de juiste mensen rond de tafel krijgen), ontwikkelen van een duurzaam verdienmodel en pilots of trials met gebruikers van innovatieve diensten of producten. Nieuwe inzichten van anderen, nieuwe technologische mogelijkheden en anderen die problemen ervaren, zijn volgens de deelnemers belangrijke inspiratiebronnen voor innovatie. Doorzettingsvermogen, durf, passie en overtuigingskracht worden gezien als krachtige eigenschappen van innovatiehelden.     

Het PCH programmateam heeft ten slotte een presentatie gegeven over de impact die het voor zich ziet binnen het Ecosysteem voor de volgende fase en hoe dit aansluit op de visie van landelijke en regionale overheden. Ook hebben verschillende deelnemers hierover interessante ideeën aangedragen. Het programmateam neemt de komende tijd contact met hen op om daar op door te praten!   

Over PCH-Ecosysteem

PCH is een open innovatiesysteem waarin het de bedoeling is om met MKB-ondernemingen en start-ups innovatieve projecten te initiëren en uit te voeren.

Ik heb een idee

Ideeën over preventie en gezondheid delen om samen (verder) te ontwikkelen

Ondersteuning valorisatie

Realiseren van impact met onderzoeksdata- en resultaten: relevante wet- en regelgeving, afstemming met belanghebbenden

Business support voor ondernemers

Business kansen voor bedrijven alsmede een opmaat naar eigen add-on’s, diensten, apps e.d.

Uitgangspunten

Bekijk hier de uitgangspunten van het PCH Ecosysteem

Een aanvraag indienen

Klik hier voor het aanvragen van subsidie voor een project gericht op Onderzoek en Ontwikkeling van een PCH-toepassing